Innostuin leipomaan kuppikakkuja Neiti Kaakaon vierailun kunniaksi. Taikinan tein hänen vanhaa banaanisuklaamuffinsiohjettaan soveltaen. Kokeilua on syytä pitää onnistuneena, sillä kuppikakut katosivat varsin nopeasti.

 

noin 11 suurta kuppikakkua:

2 banaania

yhteensä 3 dl gluteenittomia jauhoja, esimerkiksi:

1 dl riisijauhoa

1 dl tapiokatärkkelystä

0,75 dl mantelijauhetta

0,25 dl kookosjauhoa

0,5 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 dl sokeria

3 munaa

1 dl vahvaa kylmää kahvia

75 g rypsiöljyä

suklaata isohkoiksi paloiksi pilkottuna

 

kuorrute:

50 g suklaata

100 g margariinia tai voita

2,5 dl tomusokeria

 

Muussaa banaanit ja sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa vuokiin (käytin Pirkan Amerikan muffinivuokia). Paina jokaiseen vuokaan pari suklaanpalaa. Paista 200 asteessa noin 12–15 minuuttia.

Kun leivokset ovat jäähtyneet, valmista kuorrute. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hieman, mutta ei liikaa. Jos suklaa pääsee jäähtymään liikaa, se alkaa jähmettyä ja kuorrutusta on vaikea käsitellä. Vaahdota margariini tai voi kuohkeaksi ja lisää sula suklaa. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kuppikakkujen päälle.

- Meri