Tänäkään vuonna uusien ruokien tammikuu ei livahtanut ohitsemme, mutta monet kokeilemistamme resepteistä osoittautuivat vähemmän menestyksekkäiksi ja jäivät siksi bloggaamatta. Sen sijaan tämä Pirkan makaronilaatikko osoittautui hyväksi muunnokseksi perusmakaronilaatikosta. Tähän oli lisätty hieman kasviksia ja juustoa ja tietenkin fuusioimme tämän vanhan ja hyväksi todetun makaronilaatikon reseptimme kanssa. Lopputulos oli maukkaampi ja raikkaampi kuin ennen, joskin myös hieman työläämpi.

 

300-400 g makaronia

300-400 g gluteenitonta makaronia

 

3-4 porkkanaa raasteena

1-2 sipulia pilppuna

400 g jauhelihaa

1,5 dl soijarouhetta

1 liemikuutio

3 dl kiehuvaa vettä

valkopippuria

mustapippuria

chilipippuria

oreganoa

valkosipulijauhetta

 

3-4 munaa

1-1,2 l maitoa

suolaa

mustapippuria

 

5-6 tomaattia viipaleina

oreganoa

juustoraastetta

 

Keitä makaronit öljyn ja suolan kanssa, huuhdo ja kaada vesi pois. Kaada soijarouhe kulhoon, lisää liemikuutio päällimäiseksi ja kaada vesi kulhoon. Sekoita ja anna soijarouheen imeytyä ja maustua muutama minuutti. Paista jauheliha suurinpiirtein kypsäksi, lisää porkkanaraaste ja sipulit, anna kasvisten kuullottua. Lisää soijarouhe ja mausteet, sekoita. Voitele kaksi suurta vuokaa (n. 2 litran kokoisia). Kaada kumpaankin vuokaan 2/3 makaronista ja puolet jauhelihasta,  sekoita. Lisää loput makaronit päälle, tasoita. Sekoita kannussa munat, mausteet ja maito. Kaada munamaito vuokiin varovasti ja tasaisesti, mausteet yrittävät usein jäädä kannun pohjalle. Paista vuokia uunissa 175 asteessa n. tunti. Ota vuoat uunista, levitä päälle tomaattiviipaleita, oreganoa ja juustoraastetta. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja nosta vuoat ylätasolle vielä 10-15 minuutiksi.

                                                  -Mila