sannit-normal.jpg

Ohje näihin ihanan makeisiin pikku herkkupaloihin löytyi alun perin Milan kätköistä. Teimme näitä ensimmäisen kerran ihan suhteemme alkuaikoina, ja marengin ystävänä tykästyin tietysti tähän reseptiin. Sannit ovat hyvin käyttökelpoisia myös kakun koristeena!
 
3 valkuaista
n. 2,5 dl (ruokokide-)sokeria
1 pss ranskanpastilleja
 
Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Lusikoi taikina pursotinpussiin (me käytämme pakastinpussia jonka kulmaan on leikattu pieni reikä ) ja pursota pellille haluamiasi kuvioita. Koristele ranskanpastilleilla.  Leivosten tulee olla pieniä jotta ne kypsyvät nopeasti.

Paista uunissa 100 asteessa kunnes marengit ovat kuivia.

Yleensä tästä taikinasta tulee kaksi pellillistä, jotka laitamme uuniin samanaikaisesti siitäkin huolimatta, ettei meillä ole kiertoilmauunia. Molemmat pellit saa tällä tavalla kypsiksi noin kahdessa tunnissa, kun muistaa vain vaihtaa välillä peltien paikkoja. Jos kaikki sannit saa mahdutettua yhdelle pellille, paistourakasta selviää tunnissa.

Henkilökohtainen suosikkini <3

                                                                       - Meri