Bongasin uusimmasta Ruokapirkasta (3/2014) houkuttelevan mutakakun, jota piti heti tilaisuuden tullen päästä kokeilemaan. Tähän reseptiin kannatti tarttua, sillä lopputulos oli kaikin puolin erinomainen. Kakun pyöräyttäminenkin onnistui helposti ja nopeasti.

 

200 g voita tai margariinia

160 g tummaa suklaata

ripaus suolaa

2 dl sokeria

4 munaa

100 g mantelijauhetta

0,25 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

 

(koristeeksi mantelilastuja tai -rouhetta)

 

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitelu ei ole tarpeen. Sulata rasva isossa kattilassa. Ota kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä tovin verran. Lisää suola, sokeri ja munat sähkövatkaimella vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada vuokaan, tasoita pinta ja ripottele koristeet kakun päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Älä paista liikaa! Kakku on valmis, kun se on reunoiltaan jähmettynyt ja keskeltä valuva.

- Meri