Näiden keksien ohje on peräisin Kate Shirazin Cookie Magic -kirjasta. Kirjan vasta tultua meille kokeilimme innoissamme erästä ohjetta. Taivaallisiksi kuvatut suklaapikkuleivät osoittautuivat täydelliseksi katastrofiksi. Taikina tuntui väärältä jo leipomisvaiheessa ja valmiit pikkuleivät päätyivät syömäkelvottomina roskiin.

Vaikka arvelimme, että ohjeessa täytyi olla (paha) virhe, kirja jäi koskemattomana hyllyyn pitkäksi toviksi. Kerättyämme rohkeutta tarpeeksi pitkään tartuimme kirjaan uudestaan huomattavasti paremmalla onnella. Nämäkään keksit eivät käyttäytyneet täysin odotetulla tavalla (osasyynä saattaa olla se, että kirja on brittiläinen eivätkä meikäläiset ainekset vastaa täysin alkuperäisiä).

Siitä huolimatta kumpikin pellillinen katosi parempiin suihin alle vuorokaudessa. Maun lisäksi keksien puolesta puhuu se, että ne valmistuvat helposti ja sopivat munattomina sekä maidottomina erikoisruokavalioihin.

 

kaksi pellillistä

100 g kaurahiutaleita

150 g vehnäjauhoja

100 g tummaa kidesokeria

50 g kookoshiutaleita

115 g sinistä Keijua (tai voita)

2 rkl siirappia

1 rkl kuumaa vettä

0,5 tl ruokasoodaa

 

Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sokeri ja kookos keskenään tilavassa kulhossa. Mittaa voi ja siirappia kasariin ja kuumenna, kunnes voi sulaa.

Sekoita kuuma vesi ja ruokasooda mukissa ja lisää voi-siirappiseokseen. Lisää seos kuiviin aineisiin ja sekoita hyvin. Asetteli leivinpaperille noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja litistä niitä haarukalla. Keksien pitäisi levitä uunissa, mutta ainakaan meidän koekeittiössämme ne eivät sitä tehneet.

Paista 190 asteessa noin kymmenen minuutin ajan, kunnes keksit saavat väriä.

          - Meri