Nämä monelle sopivat kaurakeksit ovat herkullisen rapsakoita. Alkuperäisen ohjeen on kehittänyt K-Ruoka. Tässä oma gluteenittomaksi muunnettu versiomme:


3 pellillistä

100 g maidotonta margariinia
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Yhdistä kuivat aineet ja rasva, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan asettua noin 10 minuuttia.

Nosta lusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 200 asteessa 5-7 minuuttia. Ole tarkka paiston kanssa, keksit tummuvat helposti. Anna jäähtyä pellillä.


     - Meri