Viime vuoden taatelikakku olisi saanut olla hieman kosteampi, joten tänä vuonna lähdimme liikkeelle uudella reseptillä. Tämä resepti on Myllyn Parhaiden sivuilta, mutta en taaskaan pystynyt noudattamaan reseptiä uskollisesti, vaan hieman muokkasin sitä. Ja tästä tuli todella herkullista, joskin runsas määrä taatelia voi tehdä kakun niin muhevaksi, että on vaikea sanoa tuliko siitä täysin kypsää.
 
2,5 dl vettä
500 g kuivattuja taateleja (sellaisessa tiiliskivi-pakkauksessa)
200 g sulatettua margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
0,25 dl konjakkia
0,25 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
 
Silppua taatelitiiliskivet kattilaan, jossa on jo vesi. Kiehauta vesi ja taatelit ja kaada ne kulhoon. Jäähdytä ja kuohkeuta seos sekoittamalla sitä sähkövatkaimella. Lisää sitten sulatettu margariini ja sokeri sekä munat yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset sekä maito ja konjakki. Sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45-70 minuuttia. Kakku on maukasta välittömästi, mutta selviää hyvin myös viikon tai parin säilytyksestä.
                                                              -Mila