Kauppareissulla mukaani tarttui Risentan reseptivihkonen, joka vaikutti kiinnostavalta. Eniten minua houkutti tämä helppo ja nopea mikrokakun ohje. Se toimikin varsin hyvin, eikä maussa ollut moittimista. Hyvä yhden hengen resepti vaikkapa silloin, kun muu poppoo nauttii vehnäleivoksia ja yhdelle tarvitaan gluteeniton herkku. Jos kakunhimo ei ole kovin suuri, tästä piisaa kyllä kahdellekin.

 

1 kananmuna

1,5 rkl öljyä

0,75 dl mantelijauhoa

0,75 rkl kookosjauhoa

1 rkl kaakaojauhetta

2 rkl tummaa sokeria

1 tl leivinjauhetta

ripaus vaniljasokeria

 

Sekoita muna ja öljy, lisää loput ainekset. Sekoita hyvin. Kaada taikina öljyllä voideltuun isoon teemukiin. Kypsennä mikrossa suurella teholla noin 1,5 minuuttia. Irrota reunat veitsellä ja kumoa lämpimänä. Jäätelö sopii hyvin tämän kakun kaveriksi.

- Meri