Uusien ruokien tammikuuhun kuului myös pizzakokeilu - kokeilussa oli niin gluteeniton pohja (Katriina Luotosen kirjasta Hyvä olo - gluteenittoman keittiön herkut) kuin tavanomaisesta poikkeava täytekin. Tällä ohjeella syntyy kaksi pellillistä pizzaa, yksi gluteeniton ja yksi "tavallinen". Herkullista!

Pohja 1

2,5 dl vettä

4-5 dl vehnäjauhoa

1 dl vehnäleseitä

1 pussi kuivahiivaa

0,5 tl suolaa

n. 2 rkl öljyä

 

Pohja 2

2 dl tapiokatärkkelystä

1 dl kookosjauhoja

1 tl suolaa

1 dl lämmintä vettä

1 dl oliiviöljyä

1 kananmuna

 

Täyte

tuubi tomaattipyrettä

kirsikkatomaatteja tai tomaatteja

salamia / mekkeä

pestoa

juustoraastetta

 

Pohja 1: Lisää reilusti kädenlämpimään veteen vehnäjauho, leseet, hiiva ja suola. Sekoita/vaivaa kunnolla ja lisää öljy siinä vaiheessa, kun taikina alkaa tuntua valmiilta. Nosta taikina paperoidulle uunipellille ja kauli tai painele pellinlevyiseksi. Anna pohjan kohota 10-20 minuuttia.

Levitä pohjan päälle tomaattipyre. Puolita tai viipaloi tomaatit ja asettele ne pohjan päälle. Lisää mekket ja räiski pestoa kaiken päälle. Lisää viimeisenä juustoraaste ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Pohja 2: Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja lämmin vesi ja sekoita hyvin. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita taikinaan. Anna taikinan levätä 15 minuuttia ja levitä se uunipellille leivinpaperin päälle. Esipaista 5 minuuttia 225 asteessa. Täytä tavispitsan tapaan ja paista vielä noin 15 minuuttia kunnes juusto saa väriä.

 

                                -Mila & Meri