fauxtiramisut-normal.jpg

Muutama viikko sitten saimme päähämme viettää halloween-viikonloppua muutamaa kuukautta etuajassa, sillä kaipasimme erinäisiä halloweeniin liittyviä perinteitä. Yksi perinteistämme on tehdä ihania (usein amerikkalais-inspiroituneita) herkkuja ja nauttia niitä leffojen äärellä. Tällä kertaa päätimme kokeilla tiramisumuffinsi (tai oikeastaan cupcake) -ohjetta, jonka alkuperäinen versio on Pirkka-lehdestä 10/2011. Tiramisut olivat kaukana aidosta aineidensa puolesta, mutta makunsa puolesta aivan taivaallisia!

Ainoa ongelmamme oli se, että makuharmonian puolesta oli tärkeää, että jokaiseen haukkuun sisältyi sekä kuorrutetta että muffinsia. Muffinsit olivat kuitenkin hyvin korkeita ja kuorrutetta jäi hyvin paljon yli. Keksimme puolittaa muffarit ja täyttää ne kuorrutteella, mutta ensi kerralla taidamme tehdä suoraan matalia muffinseja, jolloin kuorrutteen ja muffinsin välinen suhde pysyy oikeana ilman kikkailua.

Taikina:
200 g rasvaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 rkl vahvaa kahvia
100 g rouhittua suklaata

Kuorrutus:
1,5 dl vispikermaa
1 rs (n. 200 g) tuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
1 rkl konjakkia
1 rkl kahvia

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää yksitellen vatkaten munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä jäähtynyt kahvi ja rouhittu suklaa. Sekoita varovaisesti tasaiseksi ja jaa muffinsivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahtoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Sihtaa kuorrutuksen päälle kaakaojauhetta.

                                                                     -Mila

-----------------------

edit 16.6.13

Kokeilimme muffareita uudestaan matalammilla muffinsivuoilla ja niistä tuli todella hyviä, vaikka hieman muotopuolia... Täytettä jäi jonkin verran yli taaskin, mutta ei yhtä paljon kuin viimeksi. Kuorrute maistui erityisen tujulta, joten pehmensimme sitä puolikkaalla teelusikallisella vaniljasokeria ja siitä tuli oikein sopivaa.