Kuulin eräältä ystävältämme rommivohveleista, jotka olivat maailman parhaita. Kiinnostuin tietysti kyseisestä reseptistä ja minulle luvattiinkin se. En kuitenkaan malttanut odottaa, että saisin reseptin tassuihini, joten sovelsin itse oman versioni rommivohveleista tänään, kun halusin yllättää Milan hänen raskaan päivänsä jälkeen. Tämä resepti on monen eri vohveliohjeen pohjalta tehty sovellukseni. Saan kai sanoa, että nämä olivat parhaita vohveleita, joita olen ikinä saanut aikaiseksi? :) Panostin ensimmäistä kertaa valkuaisten erikseen vatkaamiseen, mutta se vaivannäkö taisi kannattaa. Ihania vohveleita.

4dl vissyä

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vehnäleseitä

1 dl neljänviljan hiutaleita

½tl suolaa
2rkl muscovadasokeria
2tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa (voi korvata 50 grammalla margariinia tai voita)

2 munaa

1 tl rommia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vissy, kerma ja rommi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan ja lisää keltuaiset taikinaan. Anna taikinan turvota. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti taikinaan, ei haittaa jos taikina jää hieman epätasaiseksi. Paista.

Ihania vaniljajäätelön kanssa!

Rommi maistui, muttei kovinkaan vahvasti. Kovan luokan romminystävä lorauttakoon hieman enemmän kyseistä juomaa taikinaan.

(Jos ihmettelette päivitysten vaihtelevaa ulkoasua - meillä on edelleen ongelmia kirjoitusten julkaisun kanssa. Pitäisi kai kirjoittaa kaikki valmiiksi wordissa ja tuoda sitten vasta tänne. Mikäköhän tässäkin oikein takkuaa?)

Nauttikaa.    - Meri