Kas tässäpä helppo, nopea ja herkullinen tarjottava kahvipöytään! Käytän pohjana loistavaa mokkakääretortun suklaapohjaa ja täytän tortun esimerkiksi appelsiinirahkalla. Täytteeseen sopinee mikä tahansa maustettu rahka, esimerkiksi sitruunarahkasta saa ihanan täytteen. Tortun voi halutessaan kuorruttaa kermavaahdolla, mutta menee se nakunakin, etenkin jos ei ole tarvetta olla erityisen fiini.   


pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl kermaa
1 prk (200 g) maustettua rahkaa (esim. appelsiini)

kuorrute (mikäli haluat kuorruttaa):
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
(sokeria maun mukaan)


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.  

Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi ja jätä se kääretorttupohjan päälle, jotta pohja ei kuivu jäähtyessään.

Vatkaa täytettä varten kerma ja rahka yhdessä.

Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle ja kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin sisään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.

Nosta kääretorttu tarjoiluastiaan. Jos haluat kuorruttaa tortun, vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja halutessasi sokerilla ja levitä kääretortun päälle.


- Meri