Meri löysi kirjastosta Marie Skogströmin ihanan kirjan Suklaiset jälkiruoat. Kirjassa oli muutamia erityisen houkuttavia reseptejä, joista tätä testasimme ensimmäisenä. Ajatus suklaakakusta, joka kuorrutettaisiin sekä kinuskilla että suklaalla, kuulosti minusta erityisen vappuiselta, joten kirjaa kokeiltiinkin heti vapun leivontamaratonin yhteydessä. Kakku osoittautui ihanan appelsiiniseksi ja todella herkulliseksi, eikä se ollut ollenkaan vaikea tehdä!
 
Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua margariinia
1 appelsiinin raastettu kuori
1,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
 
Kinuski:
25 g margariinia
1 rkl siirappia
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
100 g paahdettuja, karkeasti rouhittuja manteleita
1 appelsiinin raastettu kuori
 
Suklaakuorrute:
0,5 dl kermaa
100 g suklaata

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja appelsiinin kuori, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes kakku on jähmettynyt ja vain keskeltä tahmea. Anna jäähtyä hieman.

Kaada voi, siirappi ja maito laakeaan kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kinuski irtoaa pohjasta ja reunoista. Lisää appelsiinin kuori ja mantelit, sekoita ja kevitä kakun päälle. Anna jähmettyä.

Sulata suklaa ja kerma kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä kakun päälle. Anna kakun mehustua muutamia tunteja ennen nauttimista.

                                                                                          -Mila