Malin Båtmästarin kirjasta Rakkaudella, Malin löytyi kiinnostava suklaakeksien ohje. Aluksi mietin, jaksanko ryhtyä vatkaamiseen ja jääkaapissa seisottamiseen ja keksien litistämiseen, olisivatko keksit todella kaiken tämän vaivan arvoisia.

Todellakin olivat! Keksit olivat täydellisiä, ihanan tummasuklaisia ja kakkumaisia. Vähän kuin suklaakeksi ja suklaakakku samassa paketissa. Alla oma sovellettu näkemyksemme reseptistä.

18 kpl


75 g margariinia
80 g (1 dl) fariinisokeria
80 g (1 dl) sokeria
1 muna
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 mm suolaa
45 g (1 dl) riisijauhoa
25 g (0,5 dl) mantelijauhetta
25 g (0,5 dl) kookosjauhoa
2 rkl kaurajauhoa
1 tl psylliumjauhetta
75-100 g tummaa suklaata rouhittuna

Vaahdota margariini ja sokerit kulhossa. Lisää muna ja jatkaa vatkaamista vielä muutama minuutti.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää myös suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kylmään 15-20 minuutiksi.

Nostele taikinasta 18 kekoa kahdelle pellille. Paista keksejä 175 asteessa noin 5 minuuttia. Ota pelti uunista ja litistä jokaista keksiä paistinlastalla. Paista vielä 5 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä.

     - Meri