944718.jpg

Tällainen täytekakku syntyi tyttöjen iltaan. Alkuperäinen resepti on Pirkka-lehdestä, mutta muokkasimme sitä hiukan.

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1,5 dl vettä
3 rkl Pirkka mantelicappucinojauhetta

Täyte:
4 dl lakkaa
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl sokeria
3 rkl Pirkka mantelicappucinojauhetta

Kuorrutus:
 0,5 dl kermaa
100 g suklaata

Reunat:
2 dl kermaa
0,5 dl sokeria
2 rkl Pirkka mantelicappucinojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Kiehauta kostutusta varten vesi ja lisää jauhe. Jätä jäähtymään. Vatkaa täytettä varten kerma ja lisää siihen muut täytteen ainekset paitsi lakat. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja täytä lakoilla ja kermavaahdolla. Kostuta myös kansilevy alapuolelta. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Kuorrutusta varten paloittele suklaa kerman kanssa kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Kaada kakun päälle. Vatkaa  kermaavaahto ja mausta sokerilla ja jauheella, levitä  reunoille.
                                                                  -Mila