1245950951_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vanhentuva jogurtti toimi tällä kertaa leipomisen innoittajana. Selasin läpi aikamoisen kasan jogurttikakun, siis tällaisen kuivakakku-mallisen, ohjeita ennen toimeen ryhtymistä. Lopulta päädyin kuitenkin mukailemaan Milan kakkukirjan (Kodin kakkukoulu, Sirpa Talka) piimäkakun ohjetta. Innostuin piimäkakusta suurelta osin sen vuoksi, ettei resepti vaatinut lainkaan kananmunia tai vatkausta, ainekset yksinkertaisesti sekoitetaan keskenään ja työnnetään uuniin. (Valintaan vaikutti toki sekin, että Mila kehui alkuperäisohjeella tehtyä luomusta ihanaksi.) Piimä vaihtui luonnollisestikin tässä jogurttiin, mutta sovelsin ohjetta muutenkin reippaanlaisesti. Sovellus toimi erittäin hyvin, kakku oli paitsi helppotekoinen myös varsin herkullinen. Tehdään taatusti toistekin.

3 dl vaniljajogurttia
2 dl öljyä
2 dl sokeria (ruokokide-)
1 dl siirappia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Sekoita ainekset listan mukaisessa järjestyksessä. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin 5 minuuttia ja kumoa se.

Suosittelen!
                                      - Meri