Pitihän minunkin kokeilla tätä Liemessä-blogin Jennin reseptiä. Ja kyllä, reseptillä syntyy herkullinen pastakastike hyvin helposti. Samaan vuokaan voi surutta lisäillä tomaattien oheen myös muita kasviksia, kuten kesäkurpitsaa. Alla oma sovelluksemme ohjeesta. Tykkäämme laittaa rutkasti tomaatteja! Lisäämme ruokaan myös papuja tai linssejä, jotta siitä tulee täyttävämpää.


2 pakettia (yht. 400 g) fetaa
1 tlk kypsiä papuja (esim. isoja valkoisia papuja)
noin 1 dl oliiviöljyä
kesäkurpitsa
2 rasiaa kirsikkatomaatteja (500g) tai enemmän
mustapippuria

Käytämme kahta uunivuokaa. Laita uunivuokien pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita fetamöhkäleet kokonaisina vuokaan ja lisää päälle reilusti öljyä. Valuta ja huuhdo pavut huolella siivilässä ja jaa vuokiin. Huuhdo kirsikkatomaatit ja kesäkurpitsa. Halkaise kirsikkatomaatit ja kuutioi kesäkurpitsa, lisää kasvikset vuokiin fetan päälle. Valuta päälle vielä lisää oliiviöljyä. Rouhi vuokiin mustapippuria.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45-60 minuuttia. Kun kasvikset ovat pehmenneet, nosta vuoat uunista ja sekoita. Nauti pastan kanssa. Kastikkeeseen sopivat hyvin tuoreet vihreät, kuten timjami, basilika ja rucola.

       - Meri