Tämä makunystyröitä ja tajuntaa ravisteleva makea, suklainen, täyteläinen ja kinuskinen kakku löytyi Malin Båtmästaren kirjasta Rakkaudella Malin. Alla oma, hieman muokattu tulkintamme tästä mainiosta kakusta.

POHJA
2 munaa
200 g sokeria
150 g sulatettua voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria
2 dl mantelijauhetta
0,5 dl perunajauhoa
25 g (0,5 dl) kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa


FUDGE
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
2 rkl siirappia
100 g tummaa suklaata
75 g voita
ripaus suolaa

Sulata voi tai margariini. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti.

Lisää kuivia aineita ja voisulaa vuorotellen munasokerivaahtoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan.

Paista kakkupohjaa 175 asteessa 17-20 minuuttia ja anna sen jäähtyä.

Sekoita kaikki fudgen ainekset kattilassa ja sulata keskilämmöllä sileäksi kastikkeeksi. Anna kiehua viisi minuuttia ja jäähdytä hetki, kaada sitten kakkupohjan päälle.

Anna kakun jähmettyä kylmässä vähintään muutama tunti ennen tarjoilua. Jätski ja kermavaahto sopivat erinomaisesti kakun kavereiksi.

     - Meri