Tämä kakku on houkutellut minua kauan, ja lopulta ilmeni sopiva tilanne kokeilla reseptiä. Se osoittautuikin sitten erittäin herkulliseksi! Samalla meille selvisi myös se, mihin pokekakkuja oikein tarvitaan - näin muhevan mutaisaan kakkuun ei saisi ujutettua täytettä muulla tavoin. Alkuperäinen resepti löytyi Fazerin sivuilta. Alla oma, hieman muokattu versiomme.

pohja:
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 dl kaurajauhoa
1,5 dl perunajauhoa
4,5 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
2 dl makeuttamatonta kasvimaitoa (esim. kaura tai manteli) tai maitoa
1 dl rypsiöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 munaa

ganache:
150 g tummaa suklaata
3 dl kermaa
1,5 dl Marianne Crushia

kuorrutus:
2 dl kermaa
0,5 dl Marianne Crushia

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kakku saa jäädä hieman mutaiseksi. Jäähdytä hyvin.

Kiehauta kerma ja lisää Marianne Crush, sekoita kunnes crushit ovat liuenneet kermaan. Paloittele tummasuklaa ja kuumaan kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Aseta kakkupohja tarjoiluvadille. Töki kakkupohjaan reikiä esim. omenaporalla vai muulla sopivalla välineellä. Valuta ganache koloihin ja kakun pinnalle. Kopauta kakkua pöytää vasten, jotta ganache valuu pohjalle asti. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja lisää Marianne Crush joukkoon. Levitä kermavaahto kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla, vaikkapa suklaarouheella tai -makeisilla.

    - Meri