Tämä mainio rommibanaanikakku löytyi Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege! -kirjasta. Muunsimme reseptin gluteenittomaksi. Monena päivänä kakkua maisteltuamme totesimme, että se oli kaikkein parasta seuraavana päivänä paistosta. Hyvin se maistui tosin siihen saakka, kunnes viimeinen murunen oli kadonnut. Uunituoreena rommi maistui hyvin vahvasti ja sen maku laimeni päivä päivältä.

Kakun kanssa samaan pakettiin kuuluu limellä maustettu vaahto. Suosittelemme vahvasti sitä kakun kaveriksi! Elämys nousee ihan uudelle tasolle. Alkuperäisohjeessa vaahto tehtiin mascarponesta, mutta emme saaneet laktoositonta mascarponea käsiimme. Niinpä sovelsimme ja olimme niin tyytyväisiä, että teemme vaahdon varmasti tuorejuusto-kermatyylillä jatkossakin.


4 kypsää banaania
1 dl rommia
0,5 dl öljyä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kevyesti vatkattu kananmuna
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suola
1 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 dl kaurajauhoa
1,5 dl Semperin Grov Mixiä tai muuta gluteenitonta jauhoseosta

Voitele leipävuoka ja jauhota se esim. kookoshiutaleilla.

Soseuta banaanit, mutta jätä sattumia. Sekoita kulhossa banaanisoseen joukkoon rommi, öljy, sokerit, muna, suola, sooda ja kardemumma. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut jauhot.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen leikkaamista.

Limevaahto:

2 dl kermaa
200 g Viola appelsiinituorejuustoa
1 limen mehu ja raastettu kuori
n. 1tl vaniljasokeria
2-4 rkl tomusokeria

Vaahdota kerma erikseen ja jätä kylmään odottamaan. Vatkaa tuorejuustoa, kunnes se notkeutuu. Sekoita tuorejuustoon limen mehu ja kuori. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeria maun mukaan välillä maistellen. Yhdistä kermavaahto varovasti tuorejuustoseokseen.

      - Meri