Odotin pitkään sopivaa hetkeä kokeilla löytämääni houkuttelevaa mokkakeksien ohjetta. Ohje löytyi Gluteeniton & maidoton, kiitos! -kirjasta. Kun hetki vihdoin koitti, en joutunut pettymään. Tällä reseptillä syntyi helposti isohko kasa ihania herkkukeksejä, joissa hurmaa jumalainen kahvin ja suklaan yhdistelmä. Nam!


kaksi pellillistä

115 g gluteenittomia jauhoja
    me käytimme:
    30 g mantelijauhetta
    40 g kaurajauhoa
    30 g perunajauhoa
    15 g teff-jauhoa

0,25 tl leivinjauhetta
15 g kaakaojauhetta
125 g sokeria
1 rkl pikakahvimurua
1 rkl kuumaa vettä
125 g margariinia
50 kaurahiutaleita

Sekoita kulhossa huolellisesti jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja sokeri. Liuota pikakahvi ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Lisää kuiviin aineksiin kahvi, jääkaappikylmä margariini ja kaurahiutaleet. Sekoita huolellisesti pehmeäksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta lusikalla suunnilleen lihapullan kokoisia nokareita leivinpaperille. Jätä leviämisvaraa. Paista keksejä noin 15 minuutin ajan 175 asteessa. Tarkkaile paiston loppuvaiheessa ja varo polttamasta! Anna keksien jäähtyä ja jähmettyä ritilän päällä kaikessa rauhassa. Ne tosin ovat herkullisia myös uunituoreina ja pehmeinä!

    - Meri