Uusien ruokien tammikuu pidettiin tänäkin vuonna, mutta reseptien kirjaaminen tänne on jäänyt. Tämä kastike oli yksi uusista ruokakokeiluista. Ruoka oli todella helppo ja nopea valmistaa ja kaiken lisäksi hyvää, joten kokeilua voitaneen pitää onnistuneena. Alla oleva annos on aika suuri, puolikkaastakin pääsee jo hyvin kastikkeen makuun. Toisaalta kun tein suuremman satsin kerralla, siitä riitti pakkaseenkin, ja kastike toimi erittäin hyvin pakastettuna. Alkuperäisohje on bongattu Kodin Kuvalehdestä 1/2011.
 
2 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 tlk tomaattimurskaa
1 yksikyntinen valkosipuli tai 2-4 valkosipulinkynttä
2 tlk kikherneitä (n. 300 g)
jauhettua chiliä
tuoretta korianteria
 
Kiehauta tomaattimurska ja hienonnettu valkosipuli. Lisää valutetut kikherneet ja mausteet. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
 
Nauti riisin kanssa. Lisää annoksiin maun mukaan tuoretta korianteria.
 
- Meri