Viimeinen uusien ruokien tammikuun kokeilu oli K-ruokalehdestä poimittu yllättävä, mutta yksinkertainen ja herkullinen pastakastike. Ruoka tuoksui ja maistuikin hieman kukolta viinissä, vaikka viiniä tai kukkoa ei sisältynyt ruokaan.

öljyä paistamiseen

1 sipuli silppuna

1 valkosipulinkynsi puristettuna

mieto punainen chili pilkottuna

1 pkt pekonia suikaleina

2 rkl balsamietikkaa

1 tlk kuorittuja tomaatteja

n. 1 dl vettä

0,5 tl suolaa

mustapippuria

rosmariinia

400 g gluteenitonta pastaa keitettynä ja huuhdeltuna

parmesaania

Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää lämpöä ja pekonisuikaleet, anna ruskistua. Lisää punaviinietikka (anna kiehahtaa), tomaatit ja vesi. Mausta. Hauduta kannen alla 30-40 minuuttia. Sekoita keitetty pasta sekaan ja tarjoile parmesaanin kanssa.

                                                        -Mila