Olen leiponut pari kertaa tätä helppoa ja herkullista leivonnaista, joka sopii monille allergikoillekin. Alkuperäinen ohje on löytö Raisa Kettusen teoksesta Vegaanin herkkukirja. Alkuperäisen reseptin mukaan tässä oli tummaa suklaata sattumina, ja suklaa varmasti sopiikin tähän hyvin vaikka olen itse jättänyt sen pois. Jos haluat leipoa täyden uunipellillisen, tuplaa reseptin ainesosamäärät.
 
220 g Sinistä keijua
3 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
2 dl mantelirouhetta
 
Levitä mantelirouhe tasaiseksi levyksi uunipellille ja paahda 200 asteessa 3-5 minuuttia. Paahtamisen kanssa on syytä olla tarkkana, jotta mantelit eivät pala.
 
Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää seokseen vaniljasokeri. Sekoita jauhot ja sooda keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää paahdettu mantelirouhe jäähtyneenä taikinaan ja sekoita varovasti.
 
Levitä taikina noin 20 x 30 cm:n kokoiseen voideltuun vuokaan. Paista 30-35 minuuttia 175 asteessa. Leivos saa jäädä keskeltä taikinamaiseksi. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi.
 
                                                                - Meri