Tämä tässä on paras kasvislasagne jota olemme ikinä tehneet! Herkun loppumisesta alkoi välitön ikävöinti ja uusinnasta haaveilu. Alkuperäisohjeen on laatinut K-Ruoka, alla oma hieman muokattu tulkintamme.

öljyä
tandoorimaustetta
paprikajauhetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
1 tlk kypsiä vihreitä tai punaisia linssejä
2 prk tomaattimurskaa, yhteensä 1 kg
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl balsamiviinietikkaa
loraus soijakastiketta
0,5-1 rkl sokeria
mustapippuria
2 prk creme fraichea, yht. 300 g
2 pss mozzarellaa
gluteenittomia lasagnelevyjä
vihreää pestoa

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy isossa pannussa ja lisää tandoorimauste, paprikajauhe ja sipulit kuumaan öljyyn. Pyörittele hetki pannulla ja lisää kesäkurpitsa, anna hautua pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, huuhdotut ja valutetut linssit, murennetut kasvisliemikuutiot, etikka, sokeri, pippuri ja soijakastike. Keittele kastiketta hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kaavi ranskankerma kulhoon. Raasta valutetut mozzarellapallot raastimen karkealla terällä ja sekoita raaste ranskankerman joukkoon.

Lusikoi tomaattikastiketta voidellun lasagnevuoan pohjalle. Lado päälle juustoseosta, pestonokareita ja lasagnelevyjä. Toista. Jätä päällimmäiseksi juustoseosta ja pestoa. Paista lasagnea 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

          - Meri