En jaksa uskoa, ettei papusoosia olisi vielä kirjoitettu blogiimme, mutta eipä vain näytä olevan. Tätä meillä syötiin lapsena aika paljon, jota selittää mm. se, että
1) tätä on järjettömän helppo tehdä
2) tähän kyllästymiseen kestää kauan
3) tätä voi syödä sekä perunoiden että pastan kanssa
4) tämä on hyvää.
Itsekin laitan tätä kohtalaisen usein, useimmiten kun en jaksa kehkeillä mitään uutta ja hienoa. Ja näin se menee:

200-500 g jauhelihaa (tilin saldon mukaisesti)
1-2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (nälän mukaisesti)
1-2 prk tomaattimurskaa (papujen mukaisesti)
1-2 prk tomaattipyrettä (jos siltä tuntuu)
liemikuutio
soijakastiketta
valkosipulijauhetta

Paistetaan jauheliha, lisätään liejustettu liemikuutio ja pavut & tomaatit. Annetaan kiehahtaa vielä vähän kasaan. Maustetaan.
                                                      -Mila

- -- - - -- - -- - - -- - - - -

edit 30.5.2011

Nykyään olemme vakiintuneet käyttämään seuraavaa kaavaa

400 g jauhelihaa
1 dl soijarouhetta
1 dl vettä
2 prk tomaattimurskaa
1 prk papuja
1 liemikuutio
loraus soijakastiketta
oreganoa
valkosipulijauhetta
 
Ruskista jauheliha. Kaada kiehuva vesi soijarouheen päälle ja anna turvota hetki. Lisää loput ainekset ruskistettuun jauhelihaan ja kuumenna vielä hetki yhdessä kasarissa. Valmista!
                                                     -Mila