On muutamia aineksia, kuten soija ja pakasteseiti, joista uskon olevan mahdollista tehdä hyvää ruokaa, vaikka en ole vielä itse löytänyt toimivia reseptejä ko. aineksille. Niinpä lähes vuosittain päätän jälleen yrittää, kokeilen jotain reseptiä ja yleensä epäonnistun surkeasti. Uusien ruokien tammikuussa keräsin jälleen rohkeuteni ja yritin tehdä maukasta soijaruokaa. Aloitin tällä Maku-lehden reseptillä, Insinöörin soijapihveillä:
 
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl tummaa soijarouhetta
2 munaa
3 rkl vehnäjauhoja
grillausmaustetta
valkosipulijauhetta
mustapippuria
 
Lämmitä vesi ja sekoita liemikuutio siihen. Lisää loput ainekset, sekoita ja anna turvota 10-15 minuuttia. Lusikoi leivinpaperille taikinasta pihvejä. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
 
Resepti toimi kuin unelma koostumukseltaan, pihvit oli helppo sekoittaa ja paistaa. Ikävä kyllä maku oli tylsän soijamainen, eikä rakennekaan ollut mehevä. Niinpä jatkoimme ideoimista ja ajattelimme, että esimerkiksi tomaatti tai porkkana voisi mehevöittää ja raikastaa pihviä. Kun käteeni sattui vielä  Pirkan porkkana-soijapihvi resepti, oli pakko kokeilla.
 
500 g porkkanasosetta
3 dl soijarouhetta
0,5 dl korppujauhoja
1 sipuli silputtuna
2 kananmunaa
timjamia
suolaa
mustapippuria
 
Sekoita porkkanasose, soijarouhe ja korppujauhot keskenään. Anna turvota n. 10 minuuttia. Lisää sipulisilppu, munat ja mausteet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lusikoi pihvejä leivinpaperille, paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
 
Nämä pihvit olivat koostumukseltaan huomattavasti vaikeampia käsitellä, mutta samalla rakenteeltaan mehevämpiä. Merin mielestä nämä olivatkin varsin hyviä, mutta itseäni jäi häiritsemään sangen runsas porkkanan maku (kuten jotkut tietävät, suhteeni vihanneksiin on hieman kompleksinen). Hyvää soijareseptiä etsitään siis edelleen...
 
                            -Mila