Viime vuonna suuren menestyksen saavuttanut Uusien Ruokien Tammikuu on jälleen täällä!
 
Tämän tammikuun ensimmäinen uusi ruoka oli herkullinen kanakastike kiinalaiseen tapaan. Olen usein syönyt tätä kiinalaisessa ravintolassa, joten kiinnostukseni heräsi kun bongasin eräässä lehdessä kyseisen ruuan ohjeen. Tutkin netissä useita eri reseptejä, joiden pohjalta lopulta päädyin omaan versiooni.
 
Kyllä oli hyvää! Loistava avaus tämän vuoden Uusien Ruokien Tammikuulle.
 
250 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 dl maapähkinöitä
ruokaöljyä
1 pieni punainen chili
1 tölkki vesikastanjoita
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 pieni purjo
0,5 tl jauhettua inkivääriä
valkosipulijauhetta
 
marinadi:
 
1 rkl munanvalkuaista
0,25 tl suolaa
2 tl soijakastiketta
2 tl Maizenaa
 
kastike:
 
6 rkl vettä
2 tl Maizenaa
2 tl valkoviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
 
Valmista marinadi sekoittamalla sen ainekset keskenään ja laita broileri siihen maustumaan noin tunniksi. Sekoita myös kastikkeen ainekset ja jätä valmis kastike syrjään odottamaan.
 
Paahda maapähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Leikkaa purjo ohuiksi siivuiksi ja paloittele paprikat. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.
 
Kuumenna öljy tilavassa pannussa ja lisää siihen chili sekä muut mausteet, sekoittele hetki. Lisää pannulle broilerisuikaleet marinadeineen ja paista niitä hetki. Lisää purjo ja pähkinät, tovin kuluttua myös paprikat sekä vesikastanjat. Kaada kastike pannulle ja hauduta muutama minuutti. Tarjoile hyvän riisin kanssa.
 
Suosittelen!
 
                                                 - Meri