Olisin halunnut leipoa synttärikakun isälleni, mutta minulta toivottiinkin jotain pientä suolaista. Ratkaisuksi leivoin tällaisen pestobostonin, jonka alkuperäinen resepti on Sirpa Talkan Tee hyvä kakku -kirjasta. Tämä oli todella herkullista ja suhteellisen helppoa.

Taikina:
3 dl maitoa
kananmuna
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa (tai 25 g hiivaa)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
1 rkl öljyä

Täyte:
margariinia
pestoa
silputtua valkosipulia
pinjansiemeniä

Lämmitä maito 42-asteiseksi ja sekoita siihen puolikas vatkattu muna, sokeri ja suola. Sekoita hiiva jauhoihin ja jauhot maitoon alustaen taikinaa samalla. Lisää viimeisenä öljy ja anna nousta puolisen tuntia.

Laita irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi. Vaivaa taikinaa runsaiden jauhojen kanssa ja kauli palasesta pyöreä levy vuoan pohjalle. Kauli loppu taikina isoksi levyksi ja leikkaa siitä pitkä kapea suikale reunoiksi. Taputtele pohja- ja reunapalat vuokaan tiukasti. Levitä voita ja pestoa sekä taikinalevylle että vuoassa olevalle taikinalle. Ripottele valkosipuli taikinalevyn päälle ja rullaa levy kääröksi. Leikkaa kääröstä tasapaksuja rullia (n. 12 kpl) ja asettele ne vuokaan. Voitele kananmunan puolikkaalla ja ripottele päälle pinjansiemeniä. Anna kohota vielä 15 minuuttia ja paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Tarjoile lämpimänä.
                                                            -Mila

- - - - - - - - - - - -
edit 9.10.11
 
Huomasin, että taikinasta tuli aika kovaa näillä määrillä, eli jauhoja voisi laittaa tarpeen mukaan vaikka desin vähemmän. Lisäksi jätin tekemättä reunapalan, eikä tuo mitenkään haitannut, eli pelkällä pohjalla ja rullillakin pärjää.