Halusin kokeilla vaihteeksi erityyppistä kanakeittoa kuin vanha kunnon mullikanakeittomme. Kokeilu onnistui, keitosta tuli erittäin maukas ja täyteläinen. Hain osviittaa Riitta Pojanluoman teoksesta Sata soppaa, tämä on oma versioni kirjan andalusialaisesta kanakeitosta.
 
300 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1,5 l vettä
4,5 rkl kanafondia
0,5 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
1 iso sipuli
noin 50 g juuriselleriä
2 porkkanaa
3-4 perunaa
1 pieni purjo
5 tomaattia
chilijauhetta
oreganoa
valkosipulijauhetta
 
Paista broileri pannulla kypsäksi ja jätä se sivuun odottamaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen kanafondi. Pilko sipuli, juuriselleri, porkkanat ja perunat. Lisää kasvikset sekä ohrasuurimot kiehuvaan liemeen.
 
Leikkaa purjo noin puolen sentin siivuiksi ja pilko tomaatit, lisää keittoon. Lisää myös broileri ja chilijauhe sekä valkosipulijauhe. Keittele kunnes porkkana ja perunat ovat kypsiä. Lisää oregano keittämisen loppuvaiheessa.
 
Suosittelen!
 
                                               - Meri