Tässä on helppo ja erittäin hyvä suklaakakku, joka valmistuu ilman jauhoja. Kakku on maultaan intensiivisen suklainen ja koostumukseltaan moussemainen. Löysin ohjeen Wicked Sweet Kitchen -blogista.

 

140g margariinia tai voita

200g tummaa suklaata

1,5 dl sokeria

hieman vajaa desi fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

4 kananmunaa

hieman reilu 1 dl kaakaojauhetta

 

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Paloittele suklaa. Sulata margariini tai voi miedolla lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaa, sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Lisää kattilaan sokerit, vaniljasokeri ja suola. Sekoita huolellisesti, kunnes taikina on tasaista. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita pikaisesti jokaisen munan jälkeen. Lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Paista 190 asteessa noin 17–18 minuuttia, kunnes reunat ovat alkaneet irrota vuoasta, mutta keskiosa on vielä tahmea. Ole tarkkana paiston kanssa, osa kakun viehätysvoimasta katoaa jos se paistuu liikaa.

Kakun voi tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä, se kestää hyvin säilytystä.

- Meri