Löysin Yhteishyvä-lehdestä kiintoisan jauhelihakastikkeen ohjeen, jota tuunasin muutamalla lisäyksellä. Nam!

 

1–1,5 dl hernerouhetta

kiehuvaa vettä

ripaus suolaa

valkosipulijauhetta

1 sipuli

muutama valkosipulinkynsi

pala tuoretta inkivääriä

2–3 porkkanaa

öljyä

400g jauhelihaa

2–3 rkl punaista currytahnaa

400 g kookomaitoa

n. 1 rkl soijakastiketta

paprikajauhetta

 

Laita hernerouhe kulhoon ja lisää siihen kiehuvaa vettä vähän kerrallaan, kunnes seos on pehmeän puuromaista. Mausta ripauksella suolaa ja valkosipulijauheella. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi tikuiksi.

Kuumenna öljy tilavalla pannulla ja lisää sipulit sekä porkkanat. Kuullota tovi. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää herneseos, inkivääri ja currytahna, sekoita tasaiseksi. Lisää kookosmaito, soijakastike ja paprikajauhe, hauduta 5–10 minuuttia. Nauti riisin kera.

 

- Meri