Löysin Yhteishyvä-lehdestä kiintoisan jauhelihakastikkeen ohjeen, jota tuunasin muutamalla lisäyksellä. Nam!
1–1,5 dl hernerouhetta
kiehuvaa vettä
ripaus suolaa
valkosipulijauhetta
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
pala tuoretta inkivääriä
2–3 porkkanaa
öljyä
400g jauhelihaa
2–3 rkl punaista currytahnaa
400 g kookomaitoa
n. 1 rkl soijakastiketta
paprikajauhetta
Laita hernerouhe kulhoon ja lisää siihen kiehuvaa vettä vähän kerrallaan, kunnes seos on pehmeän puuromaista. Mausta ripauksella suolaa ja valkosipulijauheella. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi tikuiksi.
Kuumenna öljy tilavalla pannulla ja lisää sipulit sekä porkkanat. Kuullota tovi. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää herneseos, inkivääri ja currytahna, sekoita tasaiseksi. Lisää kookosmaito, soijakastike ja paprikajauhe, hauduta 5–10 minuuttia. Nauti riisin kera.
- Meri
Kommentit