Nämä ässät halusivat olla kaikki keskenään pusuhippasilla ja levisivät uunissa yhdeksi suureksi ässäksi. Muotoseikoista huolimatta näistä tuli todella herkullisia ja toisen pellillisen ässät hyväksyivät jo kohtalonsa erillisinä kekseinä. Alunperin resepti on kotoisin Yhteishyvä-lehden numerosta 5/09.
 
200 g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
 
Pyörittelyyn sokeria ja kanelia
 
Vaahdota rasva ja sokeri keskenään ja lisää seokseen vatkaten muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina (esimerkiksi pakastepussissa) pakkaseen hetkeksi. Ota taikinaa leivottavaksi pala kerrallaan (taikina lämpenee aika nopeasti ja on vaikeampaa leipoa lämpimänä). Leikkaa taikinasta pienen lihapullan kokoisia nökäreitä ja pyörittele ne kanelisokeri-seoksessa lautasella pikkurillin ohuisiksi tangoiksi ja muodosta niistä sitten ässiä pellille. Ässät leviävät uunissa paljon, joten jätä runsaasti tilaa. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ässät tuntuvat uunista tullessaan pehmeiltä ja murenevaisilta, mutta kovettuvat muutamassa minuutissa ihanan rapeiksi.
 
                                        -Mila