Löysimme uudenlaisen ohjeen rakastamalleni kaalilaatikolle RuokaPirkasta (9/2010). Ohrasta tehtynä laatikko melkeinpä päihittää perinteisen riisiversion, joten taidamme jatkossa tehdä tätä. Herkkua!
 
reilu 1 kg keräkaalia
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
9 dl vettä
1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
0,75 dl siirappia
2 tl oreganoa/meiramia
margariinia
 
Suikaloi kaali ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha isossa kasarissa ja lisää sipuli joukkoon hautumaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaali muutamassa erässä. Lisää kiehuva vesi ja ohra. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
 
Mausta siirapilla ja oreganolla/meiramilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Meillä vuokia tarvittiin kaksi. Laita laatikon pinnalle muutama nokare margariinia. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.
 
Suosittelen!
                                   - Meri