Yksi lapsuuden lempiruuistani, joita edelleen muistelen kaivaten, oli kaalilaatikko. Erään kerran kun muistelin tuota lapsuuteni herkkua ääneen minulle selvisi, että kyseinen ruokalaji oli Milalle täysin vieras. Asia piti korjata, joten tutkin useita eri kaalilaatikkoreseptejä ja tein niiden pohjalta oman versioni tästä herkusta. Jännitin todella paljon lopputulosta: tulisiko laatikosta oikean makuista, maistuisiko se tarpeeksi siirapilta? (Siirappisuus oli tärkeä seikka lapsuuteni kaalilaatikon ihanuudessa.)
 
Lopputuloksesta tuli juuri oikeanlaista, olin hyvin tyytyväinen ja Milakin tykkäsi kovasti. Ja kyllä vain, siirappia tuli tarpeeksi, saattaa olla että ensi kerralla laitan sitä jopa hippusen vähemmän!
 
Eiköhän ole aika palauttaa tämä ruoka lapsuuteni hämärästä meidän perheen arkiruokien joukkoon! Nam!
 
hieman yli kilon painoinen keräkaali
1 iso sipuli
2 dl puuroriisiä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
400 g jauhelihaa
2 dl siirappia
2 tl meiramia
mustapippuria
yrttisuolaa
päälle margariinia tai voita

Silppua kaali ja sipuli ja kuullota niitä hetki öljyssä tilavassa kasarissa. Lisää vesi, johon olet sekoittanut kasvisliemikuution. Keitä kaali ja riisit kypsähköiksi kasvisliemessä ja sekoita joukkoon siirappi. Paista jauheliha ja mausta se mustapippurilla ja yrttisuolalla. Yhdistä sipulikaaliriisiseos keitinliemineen jauhelihan kanssa ja lisää joukkoon meirami.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja lisää laatikon päälle margariini- tai voinokareita. Paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia.

Herkkua oli, suosittelen lämpimästi!

                                                                             - Meri