Tämä täytekakku nimettiin yleisön toimesta Bounty-kakuksi. Kakussa on kookosta sekä pohjassa että täytteessä, joten kookosta inhoaville tätä ei voi suositella. Minulle se kyllä maistui, samoin vieraille. Tätä ei tarvinnut kauan jääkaapissa säilöä. Kakun pohja on napattu Kodin kuvalehden joululehdestä vuodelta 2013. Kookoskakkupohja on maukas ja mehevä, kostutusta tarvitaan normaalia vähemmän. Päädyin tekemään kakkupohjia lopulta kahden pellillisen verran, sillä kakku olisi jäänyt muuten matalaksi ja vieraita oli tulossa kunnon poppoo. Käytin pohjista puolitoista, eli kakusta tuli kolmikerroksinen. Nelikerroksiseen kakkuun tarvittaisiin ehkä hieman enemmän täytettä.

kookoskakkupohja
(tee tarvittaessa kaksi pohjaa)

3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl kookoshiutaleita
0,75 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

kostutukseen omenamehua

täyte ja kuorrute

noin 4 dl kookoskermaa (kahdesta Pirkka-kookosmaitopurkista)
200 g tummaa suklaata paloina (tai enemmän)
tummaa kaakaojauhetta
(ripaus vaniljasokeria)

koristeluun pussi ranskanpastilleja

Valmista kakkupohjat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kookoshiutaleet, perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Kääntele seos varovasti vaahtoon. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 5-8 minuuttia, kunnes hammastikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakkupohja uudelle, sokeroidulle leivinpaperille. Vedä päällimmäinen leivinpaperi varovasti pois ja anna pohjan jäähtyä.

Valmista täyte. Kuori kookomaitotölkkien pinnalta hyytynyt valkoinen osa. Pirkka-kookosmaidossa hyytynyttä osaa on yleensä erityisen paljon ja se on hyvin erottunutta. Jos haluat varmistaa kookoskerman erottumisen, voit pitää tölkkejä yön yli jääkaapissa. Kuumenna kookoskerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa, sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä viileässä, kunnes se muuttuu jähmeämmäksi. Vispaa seos vaahdoksi sähkövatkaimella. Tarkista maku ja lisää tarpeen vaatiessa vaniljasokeria ja kaakaojauhetta. Täytteen maku jäi mielestäni ontoksi ilman kaakaojauhelisäystä.

Puolita kakkupohja (tai pohjat) suorakaiteiksi ja kokoa kakku. Kostuta kerrokset ensin omenamehulla ja levitä täyte kerrosten väleihin. Huolehdi, että suklaakookosvaahtoa jää riittävästi kuorruttamiseen. Ripottele ranskanpastillit kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

- Meri