Kokeilimme tällaista omenakakkua, kun halusimme tarjota kotileivonnaisia arvostavalle vieraallemme jotain hyvää. Ja hyvää tästä tulikin. Oma ohjeemme on mukailtu versio Ann-Kristin Hallgrenin Kakut ja muut omenaherkut -kirjan reseptistä.
 
125 g huoneenlämpöistä margariinia (Sininen keiju)
1,5 dl (ruokokide-) sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl ranskankermaa
3 dl omenaa pieninä kuutioina
3 dl mantelirouhetta
 
koristelu:
1 rkl ruokokidesokeria ja 3 rkl mantelirouhetta
 
Vatkaa margariini ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkeaa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin olet yhdistänyt leivinjauheen. Lisää loput ainekset.
 
Voitele ja leivitä irtopohjainen kakkuvuoka (meidän vuokamme on halkaisijaltaan n. 26 cm). Kaada taikina vuokaan ja sirota päälle pähkinä-sokeriseos. Kypsennä kakku 175 asteessa. Alkuperäisessä ohjeessa paistoajaksi oli annettu n. 35 minuuttia, mutta jouduimme kypsentämään kakkua huomattavasti pidempään, se oli varmaan uunissa miltei tunnin…Hassua, mutta ainakin siitä tuli lopulta sopivan kypsää.
 
Kakusta tuli maukas, rakenteeltaan se oli aika tiivis. Oikein hyvää vaniljajäätelön kanssa!
 
                                                   - Meri