1231872850_daim.jpg

Tämä karkkiohje on joululahjaksi saamastamme Ulla Svenskin Unelmakakut -kirjasta.

n. 3 rkl Sinistä keijua
3 rkl tummaa siirappia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
n. 130 g tummaa suklaata

Sulata margariini kattilassa. Lisää siirappi, sokeri, mantelijauhe ja kaakaojauhe. Keitä miedolla lämmöllä aina välillä sekoittaen. Jatka seoksen keittämistä kunnes massasta saa kylmään veteen tiputettuna muotoiltua melko kovan pallon. (Tähän kuluu useita minuutteja.) Kaada massa uunipellille leivinpaperin päälle. Aseta päälle toinen leivinpaperiarkki ja kauli massa melko ohueksi levyksi. Kun levy on kunnolla kovettunut, sulata suklaa mikrossa ja levitä se tasaisesti karkkimassan päälle.  Laita levy jääkaappiin kovettumaan, taita paloiksi.

                                                             - Meri