Kaalin ystävänä kiinnostuin Ruokapirkan (lokakuu 2013) hapankaalikeiton ohjeesta. Keitosta tuli oikein hyvää - voimakkaan makuista ja ruokaisaa. Ohessa oma, hieman muokattu versioni.
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3-4 porkkanaa
250 g krakovanmakkaroita
öljyä
300 g hapankaalia
1 litra vettä
1 (liha)liemikuutio
15 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
1 tl meiramia
0,5 tl suolaa
Kuori porkkanat ja sipulit. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Viipaloi porkkanat. Paloittele makkarat.
Kuumenna öljy tilavassa kattilassa. Paista sipuleita, valkosipuleita ja makkaroita muutama minuutti. Lisää porkkanat ja jatka paistamista vielä hetki sekoittaen.
Lisää kattilaan hapankaali, vesi, kiehuvaan vesitilkkaan liotettu liemikuutio ja mausteet. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes porkkanat pehmenevät.
Nauti leivän kera.
Suosittelen!
- Meri
Kommentit