Kaalin ystävänä kiinnostuin Ruokapirkan (lokakuu 2013) hapankaalikeiton ohjeesta. Keitosta tuli oikein hyvää - voimakkaan makuista ja ruokaisaa. Ohessa oma, hieman muokattu versioni.

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

3-4 porkkanaa

250 g krakovanmakkaroita

öljyä

300 g hapankaalia

1 litra vettä

1 (liha)liemikuutio

15 kokonaista maustepippuria

1 laakerinlehti

1 tl meiramia

0,5 tl suolaa

Kuori porkkanat ja sipulit. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Viipaloi porkkanat. Paloittele makkarat.

Kuumenna öljy tilavassa kattilassa. Paista sipuleita, valkosipuleita ja makkaroita muutama minuutti. Lisää porkkanat ja jatka paistamista vielä hetki sekoittaen.

Lisää kattilaan hapankaali, vesi, kiehuvaan vesitilkkaan liotettu liemikuutio ja mausteet. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes porkkanat pehmenevät.

Nauti leivän kera.

Suosittelen!

           - Meri