Törmäsin Antipastaa-blogissa uuteen, minulle vallankumoukselliseen ajatukseen makaronilaatikosta. Kaikki ainekset vain raakana vuokaan, vuoka uuniin ja tunnin päästä herkutellaan. Makaronilaatikon ystävänä kiinnostuin tietysti, niinkö helppoa se voi olla? Kyllä vain! Mittasuhteetkin sain menemään nappiin ensimmäisellä kokeilukerralla. Ainoa huomaamani ero perinteiseen oli se, että jauheliha oli suurempina vyöhykkeinä. Se ei minua haitannut. Maku oli erinomainen. Kun hyvää makaronilaatikkoa saa tehtyä näin helposti, en näe enää mitään syytä tehdä tätä ruokaa vaikeimman kautta.

 

Reilu 300 g gluteenitonta makaronia (käytin riisimakaronia)

400 g jauhelihaa

noin 1,2 l maitoa (osan voi korvata vedellä)

4 munaa

vajaa 2 tl suolaa

2 tl paprikajauhetta

valkosipulijauhetta

kuivattua sipulisekoitusta

mustapippuria

currya

ripaus valkopippuria

 

Voitele tilava uunivuoka. Levitä pohjalle kerros raakaa makaronia. Levitä raaka jauheliha makaronien päälle. Työ käy parhaiten ruokalusikalla, jonka avulla jauhelihasta voi vuolla ohuita paloja. Levitä loput makaronit jauhelihan päälle. Sekoita maitoon kananmunat sekä mausteet ja kaada seos vuokaan. Maidon tulee peittää makaronit. Paista 200 asteessa noin tunti.

- Meri