Hasselbackan perunat on herkullinen lisuke mille tahansa ruoalle. Yksin asuessani tein Hasselbackan perunoita todella usein, koska minusta oli helpompi tehdä näitä yhdelle hengelle kuin vahtia perunoiden kiehumista lieden äärellä. En ikinä saa niistä niin rapeita kuin haluaisin, enkä halua käyttää niihin valkopippuria, vaikka kaikki reseptit niin käskevätkin. Silti niistä tulee herkullisia!
 
perunoita
voita
suolaa
mustapippuria
korppujauhoja
 
Pese ja kuori perunat. Aseta peruna kauhaan ja leikkaa siihen viiltoja kuin haluaisit viipaloida perunan, mutta älä kuitenkaan pohjaan asti. Kauha estää leikkaamasta viipaleita irti. Aseta perunat pellille ja sipaise kunkin perunan päälle nokare voita. Ripottele päälle vielä mausteita ja korppujauhoja ja paista 225 asteessa 35-55 minuuttia.
 
                                             -Mila