Tämä oiva kurpitsaherkku löytyi Viola Minerva Virtamon kirjasta Vegebudjetilla. Valkosipuli, timjami, öljy ja myskikurpitsa paahtuvat uunissa muodostaen jumalaisen liiton.


1 myskikurpitsa
3-4 valkosipulinkynttä
tuoretta tai kuivattua timjamia
suolaa
rypsiöljyä

Halkaise myskikurpitsa kahtia pituussuunnassa. Halkaise puolikkaat kahtia, jotta saat neljä samanlaista pitkää kurpitsasoiroa. Asettele palat pellille leivinpaperin päälle hedelmäliha ylöspäin.

Murskaa valkosipuli ja hiero murska kurpitsojen pinnalle. Ripottele kurpitsoille suolaa ja timjamia. Sivele tai pirskota palojen pintaan reilu annos rypsiöljyä.

Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes se on pehmeää.

      - Meri