frangipane.jpg

Pidän ruotsalaisesta Puutarhaperjantai-ohjelmasta. Puutarhatouhujen lisäksi on hauska katsoa, miten sarjan kokki Tareq Taylor valmistaa herkkuja. Olen jo pitkään halunnut kokeilla Tareqin reseptejä, mutta yleensä ne ovat turhan kiemuraisia minulle. Kun hän kevään viimeisessä jaksossa teki helppoja ja gluteenittomia muffinseja, tiesin tilaisuuteni koittaneen. Se kannatti! Näiden muffinsien voi rehellisesti julistaa maistuvan myös normaaliruokavaliota noudattaville. Mila taisi hieman rakastua näihin herkullisiin leivoksiin. Reseptin löysin Puutarhaperjantain sivulta. Muutin ainoastaan kuorrutteen suhteita hieman.

200 g pehmeää voita
200 g sokeria
200 g mantelijauhoa
25 g soijajauhoa
25 g tattarijauhoa
4 munaa
3 rkl hunajaa
tuoreita marjoja koristeeksi

Kuorrutus:
120 g tuorejuustoa
80 g huoneenlämpöistä voita
100 g tomusokeria
limetin kuori
puolikkaan limetin mehu
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä voi sokerin ja hunajan kanssa kunnes vaahto on vaaleaa. Sen ei tarvitse olla kuohkeaa. Lisää mantelijauho, sekoita taikinaan. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää soijajauho ja tattarijauho. Jaa taikina 12 tai 13 muffinivuokaan. Käytin Pirkan Amerikan muffinivuokia, jotka ovat melko suuria. Vuoat saavat olla melko täysiä, taikinassa ei ole leivinjauhetta joten se kohoaa maltillisesti. Paista uunin keskiosassa 165 asteessa 22–25 minuuttia.


Valmista kuorrutus:
Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään ja vispaa sähkövatkaimella täydellä teholla. Laita pursotinpussissa jääkaappiin 20 minuutiksi.


Kuorruta jäähtyneet muffinit ja koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmäviipaleilla.

- Meri