Bongasimme Johan Åkerbergin Suklaakirjasta ohjeen näihin kaurasuklaapalloihin. Minulle kerrottiin, että nämä pallot ovat useimmille tuttuja lapsuudesta. Itse en ole tutustunut kyseisiin leivoksiin lapsena, mutta kyllä nämä maistuvat oivallisilta näin aikuisenakin. Ja valmistuvat varsin helposti.

Leivokset kannattaa tehdä jääkaappiin vähintään pari tuntia ennen tarjoilua, sillä ne toimivat paremmin kylminä ja kunnolla jähmettyneinä.

 

75 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

1,5 dl sokuria

1 rkl vaniljasokuria

4 dl kaurahiutaleita

2 rkl kaakaojauhetta

3 rkl kylmää vahvaa kahvia

kookoshiutaleita

Sekoita kaikki aineet keskenään lukuun ottamatta kahvia, joka lisätään viimeiseksi. Pyörittele pienehköiksi palloiksi ja kierittele pallot kookoksessa. Jäähdytä ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.

- Meri