Halusimme tehdä kanasta hieman erilaista ruokaa kuin yleensä, joten kokeilimme Marengon kanaa. Varsin maittavaa! Tässä on oma versiomme reseptistä:
 
n. 1 kg broilerin fileepihvejä (maustamattomia)
200 g tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
hillosipuleita
suolaa
valkopippuria
kuivattua timjamia
valkosipulijauhetta
mustapippuria
300 g yrttimaustettua tomaattimurskaa
pari desiä vettä
1,5 rkl kanafondia
1-2 rkl sitruunamehua
soijakastiketta
 
 
Pilko sipuli ja lohko puhdistut herkkusienet. Huuhdo hillosipulit. Sirottele broilerifileiden päälle suolaa sekä pippuria ja ruskista niitä kevyesti pannulla. Laita broilerit tilavaan uunivuokaan. Ruskista tovi myös sipuleita ja herkkusieniä ja lisää ne sitten vuokaan. Lisää myös hillosipulit.
 
Sekoita tomaattimurskaan vesi, kanafondi, soijakastike, sitruunamehu sekä mausteet ja kaada seos vuokaan muiden ainesten päälle. 
 
Anna hautua uunissa alatasolla 200 asteessa 1-1,5 tuntia. Nauti hyvän riisin tai keitetyn ohran kera.
 
Suosittelen!
 
                  - Meri