Tein tällaisia vegaanisia keksejä eilen, kun meille tuli ystäviä kyläilemään. Näistä tuli todella ihania...varmasti tehdään uudestaan! Alkuperäisen ohjeen löysin Sini-pellavan sivuilta.

1/2 dl pellavarouhetta
1 dl kuumaa vettä
1,3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
150 g keijua
1,5 dl tummaa ruokokidesokeria
1,5 dl neljänviljanhiutaleita
100 g suklaata (tummaa Pandaa)

Sekoita pellavarouhe kuumaan veteen ja anna vetäytyä n.15 minuuttia. Sekoita eri kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota keiju ja sokeri. Sekoita joukkoon (osittain jäähtynyt) pellavaseos, hiutaleet ja rouhittu suklaa. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Tiputa lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa n.15 minuuttia.

Nämä eivät muuten uunissa kovin paljoa levinneet, vaikka toisin oletimme. Mutta ihania näistä tuli...suosittelen!
                 
                                                                 - Meri