Tämän vuoden uusien ruokien tammikuu starttasi intialaiseen tapaan. Kokeilu onnistui loistavasti, ruuan maku oli hyvä ja valmistuskin melko helppoa. Kanakorman resepti löytyi alkunperin täältä.

100 g pähkinöitä

muutama rkl öljyä

1 sipuli

400–500 g maustamatonta broilerin jauhelihaa tai suikaleita

1 punainen paprika

2 dl kookoskermaa

1 dl ananasmehua

1 dl luonnonjugurttia
 

mausteseos:

2 valkosipulinkynttä

2 rkl sitruunamehua

1 chili (siemenet pois)

1 rkl jauhettua korianteria

1 tl garam masalaa

1 tl kurkumaa

1 tl kanelia

ripaus kardemummaa

1 maustemitta neilikkaa

1 tl suolaa

mustapippuria

 

Paahda pähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin viiden minuutin ajan ja siirrä sivuun odottamaan. Hienonna valkosipulinkynnet. Silppua sipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Sekoita mausteseoksen ainekset pienessä kulhossa.

Kuumenna öljy tilavassa pannussa ja kuullota sipuli. Lisää mausteseos ja sekoita hyvin. Lisää kananpalat ja paista, kunnes ne ovat pinnalta kypsiä. Lisää kuutioidut paprikat ja sekoittele muutama minuutti. Lisää kookoskerma ja hetken päästä myös ananasmehu. Lisää jogurtti kastikkeen kiehuessa.

Keittele kastiketta kokoon 15–20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää paahdetut pähkinät, hauduta vielä hetken verran. Tarkista maku. Nauti hyvän riisin kera.

              - Meri