satayvartaat-normal.jpg
 
Teimme näitä herkullisia vartaita jo uusien ruokien tammikuussa, mutta resepti jäi päivittämättä. Käytimme silloin vartaisiin tuoreita herkkusieniä, jotka olivat ihan hyviä nekin. Nyt kun teimme vartaita uudestaan, korvasimme herkkusienet tuoreella ananaksella, joka oli vielä parempaa. Kaiken kaikkiaan nämä vartaat ovat aivan loistavia, varsinaista herkutteluruokaa!
 
varrastikkuja
n. 400 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita (isoja!) tai sopiviksi paloiksi leikattuja rintafileitä
1 tuore ananas
kirsikkatomaatteja
2-3 sipulia
 
marinadi:
 
1 pieni sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
parin sentin pala tuoretta inkivääriä tai n. 1tl jauhettua inkivääriä
2 rkl soijakastiketta
1 tl jauhettua chiliä
1 tl jauhettua korianteria
2 tl ruokokidesokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
  
Marinadin ainekset kannattaa koota sopivan kokoiseen astiaan, jossa kana mahtuu maustumaan hyvin. Liian laakeassa astiassa marinadi ei peitä kanaa kylliksi. Silppua sipuli pieneksi silpuksi ja hienonna valkosipuli. Jos käytät tuoretta inkivääriä, raasta tai hienonna se. Sekoita sipulit, inkivääri, soijakastike, chili, korianteri, sokeri, sitruunamehu ja öljy. Sekoittele kananpalat marinadiin huolellisesti ja laita ne jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
 
Leikkaa ananas sopivan kokoisiksi paloiksi ja lohko sipulit, pese tomaatit. Pujottele vartaisiin vuorotellen kanaa ja muita aineksia. Sivele loppu marinadi vartaiden pinnalle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
 
Suosittelen!
 
                                           -Meri