1014352.jpg

Muutamat juhlimatta jääneet syntymäpäivät olivat täydellinen tekosyy leipoa täytekakkua. Alkuperäinen resepti on Anna-Maija Tantun toimittamasta Kotikokin parhaat leivontaohjeet -kirjasta Päivi Humppilan Hämähäkkikakku - tosin tämäkin resepti muokkaantui matkan varrella.

Pohja:
6 munaa
2 dl (tummaa- ja hedelmä)sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl kaakaojauhetta

Väliin:
2,5 dl kermaa
130 g suklaarouhetta
vadelmahilloa

Päälle:
2,5 dl kermaa
kaakaojauhetta
karkkia, lakua, nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kaada kakkuvuokaan ja paista 150 asteessa n. 40 minuuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku soikeanmuotoiseksi ja muotoile ylijääneistä paloista syömäleuat ja pää. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja täytä vadelmahillolla ja suklaarouhekermavaahdolla (anna tekeytyä yön yli). Mausta pinnalle tuleva kermavaahto kaakaojauheella. Sivele ötökkä kermavaahdolla ja koristele karamelleilla.
                                                               -Mila