P1020818.jpg

Tämän kakun ohje löytyi Johan Åkerbergin Suklaakirjasta. Etsin ohjetta, joka olisi helppo muokata maidottomaksi ja gluteenittomaksi. Alkuperäisohjeessa kakun mausteena käytettiin konjakkia, jonka korvasin Cointreaulla, koska luulin konjakin olevan loppu. Toimi.

En tiedä oliko reseptissä jokin käännösvirhe, sillä kakusta tuli tyystin erinäköinen kuin kirjan kuvassa, eikä jauhojen ja kerman korvaaminen oikein selitä sitä. Herkullinen siitä tuli joka tapauksessa. Mantelit ja pähkinät antavat kakulle mukavan rouhean rakenteen.

taikina:

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

0, 75 dl sokeria

4 munankeltuaista

100 g tummaa suklaata hienonnettuna

185 g jauhettuja manteleita tai pähkinöitä

4 rkl perunajauhoja/ vehnäjauhoja

1 rkl sitruslikööriä/ konjakkia

4 munanvalkuaista

 

kuorrutus:

1 rkl voita

1dl kermaa/ kaurakermaa

1 rkl hunajaa

100 g rouhittua tummaa suklaata

1 rkl sitruslikööriä/ konjakkia

Voitele ja jauhota noin 25 x 25 cm:n nelikulmainen vuoka. Sekoita isossa kulhossa voi, sokeri, keltuaiset, suklaa, mantelijauhe, jauhot ja likööri tai konjakki.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti taikinamassaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Kakun on tarkoitus olla täysin kiinteä, voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute: Sekoita voi ja kerma keskenään ja kiehauta. Sekoita joukkoon hunaja ja suklaa. Lisää likööri tai konjakki.

Levitä kuorrute kakulle ja anna jäähtyä.

- Meri